Aug∙e: leverancier van slimme energiediensten

Terug naar Technologie

Technologie en data inzetten om gebouwen energiezuinig te beheren. Daar draait het om bij Aug∙e, kort voor augmented energy. Met de steun van Proximus en BESIX begeleidt Stefan Lodeweyckx projectontwikkelaars en bouwheren om de juiste energiekeuzes te maken en gebouwen slimmer en energiezuiniger te beheren. Met meer comfort voor de gebruikers van het gebouw als resultaat.

Voor kleinere projectontwikkelaars is het een hele opdracht om bij te blijven. Aug∙e geeft advies en helpt om de geschikte warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen te kiezen.

Juiste energiekeuzes maken

Stefan Lodeweyckx, zaakvoerder van Aug∙e: “De wetgeving rond energiezuinige en duurzame gebouwen verstrengt ieder jaar. Er komen ook voortdurend nieuwe technieken op de markt. Voor kleinere projectontwikkelaars is het een hele opdracht om bij te blijven. Aug∙e geeft advies en helpt om de geschikte warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen te kiezen. Vanaf nu is het in België ook mogelijk voor appartementseigenaars om zonnepanelen te delen. Daarin ondersteunen we eigenaars en projectontwikkelaars. Daarnaast heeft Aug∙e de technologie in huis om die volledige energiehuishouding in gebouwen te monitoren en bij te sturen. Proximus is als dienstverlener een cruciale partner om die energietransitie in de bouwsector mogelijk te maken.”

 

Project Manhattan, a full smart building

 

Gebouwprestaties onderbenut

“Als we naar de grotere projecten kijken – kantoorgebouwen en zorginstellingen – dan is een van de uitdagingen voor facility managers momenteel de hoeveelheid aan software en data. De beheerders werken samen met verschillende partijen voor hun netwerken, energiesystemen, gebouwbeveiliging, … Met al die verschillende software is het heel lastig om data van het ene naar het andere systeem te krijgen. Zo blijft het potentieel van een gebouw onderbenut en verlies je tijd omdat elke partij anders werkt. Zij schakelen Aug∙e in om die technologieën voortaan centraal te beheren.”

 

Digitale kopie van het gebouw

“Hoe gaat dat juist in zijn werk? Om gebouwen slimmer te beheren, maken we een digitale kopie van het gebouw. Alle informatiestromen over bijvoorbeeld verwarming, verlichting, elektriciteit sturen we naar een centraal dataplatform. Zo krijgen gebouwbeheerders in 1 dashboard een goed overzicht over wat er in het gebouw gebeurt. Het grote voordeel is dat de gebouwbeheerder zelf eigenaar wordt van alle gebouwdata en hij beslist wie toegang krijgt. En komt er technologie bij, bijvoorbeeld een nieuw alarmsysteem met camera's en sensoren? Dan pluggen zij hun systeem op het centrale dataplatform.”

 

Volledig gedigitaliseerde gebouwen

“De focus ligt in de eerste plaats op energie en duurzaamheid. Toch gaan de mogelijkheden nog veel verder. Aug∙e ambieert volledig gedigitaliseerde gebouwen, waar álle mogelijke technologie centraal en slim wordt beheerd. De toegang tot gebouwen, de identificatie of automatische herkenning van bezoekers aan de virtuele receptie, de werking van de liften, de planning van de vergaderzalen, verlichting, verwarming, noem maar op. De intelligente en zelflerende technologie achter het dataplatform stuurt alle gebouwtechnieken zo efficiënt en slim mogelijk aan.”

 

Samen  met Proximus en BESIX willen we gebouwbeheerders en -eigenaars ondersteunen om gebouwen energie-efficiënter en slimmer te beheren.

 

Stefan Lodeweyckx

Stefan Lodeweyckx, CEO Aug∙e

Samenwerking met Proximus en BESIX

“De samenwerking met Proximus en BESIX is bijna vanzelfsprekend. BESIX heeft alle kennis van de bouwsector. En Proximus is expert in alles wat te maken heeft met netwerken, beveiliging en cloudsystemen. Zo is het Fiber netwerk dat Proximus momenteel uitrolt een essentiële enabler van onze oplossingen. Samen willen we gebouwbeheerders en -eigenaars ondersteunen om gebouwen energie-efficiënter en slimmer te beheren.”

Meer weten over Aug∙e? Kijk op www.aug-e.io.