Wonen en welzijn: de stap naar de stad op mensenmaat

Terug naar Partners
Interview met projectontwikkelaar Triple Living

©frederikbeyens

Een looppiste op het dak van een bouwblok. Een buurtpicknick in het gedeelde park op Nieuw Zuid. Een wijk vol speelzones, pleintjes en hippe horeca. In de bouwprojecten van Triple Living staat het welzijn van de bewoners meer en meer centraal. Marketing- en communicatieverantwoordelijke bij Triple Living Esa van den Heuvel: “Onze ideale buurt is een buurt op mensenmaat: overzichtelijk, wandelbaar, divers, levendig en met veel groen en ruimte.”

 

Toegang tot groen

Esa van den Heuvel: “In de stad is de ruimte beperkt. Wil je vrienden uitnodigen in je appartement, dan is het al snel te druk. Daarom maken we in onze projecten optimaal gebruik van de omgeving en alle gedeelde ruimte. Toegang tot groen is heel belangrijk. Nieuw Zuid heeft een park van 6 hectare. Woontoren Scheldezicht heeft een gemeenschappelijke daktuin met een aansluitende keuken. Die kunnen de bewoners gebruiken voor bijvoorbeeld feestjes. In buurtontwikkeling ‘Tuinen van Eden’ in Wilrijk loopt de tuin van de buurt over in het Park van Eden.”

Ruimtelijke zichten

“Bij onze gebiedsontwikkelingen creëren we die ruimte ook door de inplanting van de gebouwen. Architectenbureau Studio Associato Secchi-Viganò maakte in 2012 een ontwerp voor het nieuwe stadsdeel Nieuw Zuid. Ze kozen voor veel groen, autoluwe woonstraten, ondergrondse parkings, groendaken en wadi's. Van de brede wandelstraten tussen de gebouwen heb je overal zicht op de Schelde. En er is geen enkel gebouw met een blinde muur. Zo heb je altijd een mooie gevel.”

Bruisende buurten

“Naast groen en het ruimtelijke gevoel is leven in de brouwerij een belangrijk derde aspect voor ons bij nieuwe woonprojecten. Dat is niet evident, want iedereen is nieuw. Dus dat dorpsgevoel moet je van nul af aan opbouwen. Daarom organiseren we bijvoorbeeld op Nieuw Zuid elke eerste zaterdag van de maand een boekenmarkt. En nog niet zo lang geleden brachten we de bewoners samen voor een picknick in het park. De panden van de winkels en horeca in de wijk blijven ook eigendom van Triple Living. Verhuren doen we alleen aan ondernemers die passen bij het DNA van de wijk. En we voorzien overal ontmoetingsplekken zoals banken, speeltuintjes en een groot park om mensen samen te brengen.”

Over Triple Living

Triple Living ontstond in 2010 uit de fusie van 2 familiebedrijven: Skyline Europe, gespecialiseerd in kantoorbouw, en Group Minerva, ontwikkelaar van residentieel vastgoed. Samen dienden ze een dossier in voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk op het Antwerpse Zuid. Intussen is Triple Living ook actief in Knokke, Brussel, Boechout, Rotterdam, Gent en zelfs in Roemenië.

 

Volg de nieuwe projecten van Triple Living hier.

Interview met projectontwikkelaar Triple Living
Interview met projectontwikkelaar Triple Living
Interview met projectontwikkelaar Triple Living
Interview met projectontwikkelaar Triple Living