Fiber is supersnel, maar kan het ooit nóg sneller? Hoe kan ik voor mijn klanten de alsmaar stijgende energiekosten drukken? Als het aantal elektrische wagens blijft stijgen en iedereen in het gebouw tegelijk oplaadt, hoe groot is het risico op stroompannes?
7 vastgoedprofessionals stellen de vragen waar jij ongetwijfeld ook al over hebt nagedacht. Proximus beantwoordt ze in de reeks 'The Voice of Real Estate'. De komende weken verschijnen de video's een voor een op onze website. Schrijf je in op de nieuwsbrief van Proximus for Real Estate en mis er geen één.
“Hoe goed is de internetverbinding?” Het is de klassieke vraag van elke klant op zoek naar een nieuwe stek. Zeker nu de vraag naar woningen met een extra bureauruimte groot blijft. “Hoe speel je als projectontwikelaar in op de technologische evoluties?”, vraagt Martine Vermeulen, marketingmanager bij Antonissen Development zich af in een nieuwe The Voice of Real Estate. Je krijgt het antwoord van onze programmamanager Ward Desmet.
Vastgoedprojecten worden alsmaar groter: van individuele woningen naar hele wijken. En dat schept mogelijkheden om energiesystemen efficiënter én samen op wijkniveau te organiseren. Want niet elke woning is geschikt om zonnepanelen op te installeren. In The Voice of Real Estate heeft Lionel Couvreur, marketingspecialist van Proximus, het over de meerwaarde van lokale energiegemeenschappen.
De meeste nieuwbouwwoningen worden ‘op plan’ verkocht. Voor potentiële kopers is het dan vaak lastig om zich thuis te voelen in hun nieuwe huis. Daarom is het slim om geïnteresseerden al virtueel in hun nieuwe woonst te laten kijken, legt Lionel Couvreur, marketingspecialist bij Proximus, uit. Zo komt er sneller een emotionele klik én een handtekening onder het aankoopcontract.
Of we de snelheidslimieten van Fiber al hebben bereikt. Dat vroeg projectmanager bij CAAAP Jaume Meykens zich af. Vandaag genieten de Fiberklanten al van downloadsnelheden tot 1 gigabyte per seconde. Toch is dat nog maar het begin, legt onze Strategy Manager Ariane Langrand uit in de volgende video.
Door de energiecrisis kregen nieuwe energietechnologieën een boost. Warmtepompen, zonne- en windenergie, waterstof, thuisbatterijen, geothermie: er zijn veel mogelijkheden om energie te besparen en zelfverbruik te verhogen. Maar welke investeringen renderen het best in jouw nieuwe gebouwen? Die vraag stelde Loïc de Moffarts van Thomas & Piron aan Proximus. Je ontdekt het antwoord in de video.
De Vlaamse Regering versoepelt de regels rond energiedelen. Energie delen binnen hetzelfde gebouw kan al. Vanaf januari 2023 zal het ook mogelijk zijn om energie te delen binnen een energiegemeenschap van burgers. Hoe interessant is het voor vastgoedprofessionals om daar een voortrekkersrol in te nemen? Of, met de woorden van Pieter Vanhout, directeur bij Ciril: hoe kan een lokale energiegemeenschap het verschil maken bij het ontwikkelen van duurzame wijken? Maarten Vyncke van aug·e legt het uit.