Sluit je gebouwen in 3 stappen aan op ons Proximusnetwerk

Terug naar Vastgoed oplossingen
stappenplan fiber

“Is er internet?” Het is niet alleen de meest gestelde vraag van je tienerkinderen. Vaak is het ook de eerste vraag van eigenaars of huurders die intrekken in hun nieuwe woning. Dankzij dit stappenplan antwoord jij volmondig “ja”. Ontdek welke stappen nodig zijn om een pand aan te sluiten op het Proximusnetwerk en wat de werkverdeling is tussen ons en je elektricien.

 

Veelgestelde vraag

Moet ik zelf het netwerk kiezen bij de aanvraag: fiber, coax of koper? 

Nee, dat hoef je niet te kiezen. Overal waar dat kan, leggen we al fiber aan: het snelste en stabielste netwerk dat bestaat. Er zijn enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer we een jaar later in die wijk sowieso een grootschalige fiberuitrol hebben gepland. In dat geval zorgen we dat alles al wel klaarligt voor fiber.

 

Melding van je bouwproject zo gauw de vergunning in orde is

Ons werk start wanneer jouw bouwvergunning in orde is. Vraag dan zo snel mogelijk je aansluiting aan. Zo vroeg? Ja, zo vroeg. Want voor elke aansluiting maken we een technisch rapport om te bepalen welke werken nodig zijn en welke synergiën mogelijk zijn. We hebben een vergunning nodig voor de werken op het openbare terrein. En soms komen we op werfbezoek of volgen we een werfvergadering mee. Hoe beter en vroeger de voorbereiding, hoe vlotter de aansluiting.

Voorbereidende werken op het privédomein

Om een gebouw te kunnen aansluiten op ons netwerk, zijn er voorbereidende ​​elektriciteitswerken nodig. Zo moet je elektricien bijvoorbeeld wachtbuizen aanleggen en kabelgoten voorzien. In het technische lokaal is er plaats nodig voor onze verdeelkast. En om ervoor te zorgen dat alle appartementen toegang hebben, zijn er kabels nodig van de technische ruimte tot op elke verdieping. Je elektricien labelt die kabels best zodat duidelijk is welke kabel bij welk appartement hoort.

Aansluiting op het Proximusnetwerk

Tijdens de bouw houden we contact. Zo weten we of de oplevering eventueel later of juist vroeger klaar is, en stemmen we onze planning daarop af. Zijn de voorbereidende werken afgerond? Dan brengen we de invoerkabel binnen in de technische ruimte via de kabelgoten. We installeren de verdeelkast en sluiten alles aan.

Welk kabelmateriaal je best gebruikt, hoeveel plaats we precies nodig hebben en welke telecomborden je mag voorzien, vind je terug in onze technische richtlijnen: