Picocellen: meer mobiel bereik en meer data-inzichten

Terug naar Vastgoed oplossingen

Picocellen zijn kleine antennes die het mobiele netwerk versterken op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Maar wist je ook dat de data van die antennes goud waard zijn? Ze geven je inzichten in bezoekersaantallen, bezoekersstromen én de bezoekers zelf. Zo pas jij je marketing of beleid in de juiste richting aan. Vraag je demo aan bij Proximus Analytics.

 

Small cells: extra bereik op drukke plaatsen

We gebruiken alsmaar meer mobiele data. In 2020 bedroeg het gemiddelde mobiele dataverbruik in België 3 gigabyte per maand, in 2021 steeg dat naar 4,9 gigabyte en vorig jaar was dat gemiddeld 6,1 gigabyte per maand. Om het mobiele communicatienetwerk te versterken op drukke plaatsen, werkt Proximus met small cells: kleine antennes die zorgen voor extra bereik bij drukte of in dunbevolkte en afgelegen gebieden. Macrocellen hebben een actieradius van een kleine 1000 meter. Picocellen zijn heel lokaal en hebben een bereik tot 100 meter. Vandaag vind je al heel wat van onze picocellen terug in winkelcentra, hogescholen en universiteiten, ziekenhuizen, vakantieparken en hotels.

Inzicht in je bezoekers

Die picocellen versterken niet alleen je mobiele communicatie. Ze verzamelen waardevolle informatie over bezoekers:

  • Hoeveel bezoekers komen er op die locatie? Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe?
  • Op welke locaties, bijvoorbeeld in een vakantiepark, komen altijd veel mensen bijeen, en waar komt niemand?
  • Wie zijn je bezoekers: leeftijdscategorie, inkomensklasse, woonplaats …?

Met die inzichten pas je je marketingstrategie aan en richt je je op doelgroepen die je nog te weinig bereikt. Of je vergelijkt de prestaties van verschillende locaties op basis van soortgelijke metingen.

Case: Realty Belgium’s Real Estate

Benieuwd om de mogelijkheden in de praktijk te zien? Kijk naar deze demo, waarin we de bezoekersstromen van Tour & Taxis tijdens de laatste Realty-beurs in september vergeleken met die op de Grote Markt in Brussel. Op het dashboard krijg je zicht op het publiek: of ze blijven of passeren, welke dagen de drukste waren en of de bezoekers uit de buurt kwamen of van verder weg. Voor die analyse maakten we gebruik van macrocellen. Met picocellen krijg je gegevens over een nog kleinere oppervlakte.

Online dashboard

Hoe je de gegevens ontvangt? Dat kies jij. Volg de gegevens in real time. Of krijg elke dag, week of maand het bezoekersoverzicht. Alles in een gebruiksvriendelijk online dashboard. Wat met privacygegevens? De analyses zijn sowieso in orde met de GDPR-wetgeving. Je ontvangt altijd globale data, en nooit data over aparte personen. En alle gegevens worden geanonimiseerd.

 

Haal meer uit onze locatiedata. Vraag nu je demo aan of ga naar proximus.be/analytics en neem contact met ons op.