“Onze rol als projectontwikkelaar verandert”

Terug naar Partners
“Onze rol als projectontwikkelaar verandert”

Bij de keuze van een woning speelt de (mentale) gezondheid een alsmaar grotere rol. Heel wat Proximuspartners spelen daar volop op in. Zoals VIVO2 Development. Hun baseline ‘Voor een leven vol zuurstof’ is tegelijk de rode draad door de woonprojecten van de Limburgse projectontwikkelaar. Met gemeenschappelijke tuinen, serres waar bewoners samen groenten telen en veel ontmoetingsplaatsen bouwen ze plekken die ‘goed doen’ voor de bewoners.

 

Toekomstgericht en menselijk

Projectmanager Elle Hermans: “In onze woonprojecten draait het om kwaliteitsvol wonen. Dat houdt voor mij 2 belangrijke aspecten in. Ten eerste bouwen we met het oog op de toekomst: bijna-energieneutraal, toegankelijk voor jong en oud, duurzame materialen en veel licht, lucht en ruimte. Ten tweede betekent kwaliteitsvol wonen: warm en menselijk. Je thuis voelen is belangrijk en dan speelt het buurtgevoel een belangrijke rol. Tot rust komen in het groen, een babbeltje slaan met de buren, je kinderen die vriendschappen smeden: daar draait het om. Onze architectuur moet bijdragen tot het geluk van de mensen.”

Trots op elk project

“De wereld is klein. Dus ik kom heel regelmatig kopers tegen van onze projecten. En die vertellen zelfs na jaren nog hoe fijn zij wonen in het project. Wel, daar doen we het voor. We werken bewust samen met fantastische architecten en aannemers die kwaliteitsvol wonen even belangrijk vinden als wij. Zodat we over 10, 20 of 30 jaar nog altijd vol trots zeggen: 'Mochten we dit project opnieuw bouwen, dan zouden we het exact hetzelfde doen'.”

De Hessel in Herselt

Een van de recente VIVO2-projecten is De Hessel in Herselt, met een Delhaize op de benedenverdieping en 34 appartementen en een binnentuin erbovenop. Elle: “De Hessel ligt in het centrum van de gemeente, aan een kruispunt. Maar als je in de tuin op het woonverdiep staat, merk je daar helemaal niks van. De Hessel is een gezellige commune op hoogte, met 4 losse woonblokken in een u-vorm, een privéterras per appartement en een gemeenschappelijke tuin. Tuinarchitect Pieter Daenen zorgde voor een mix van grasveldjes, een weelderige prairietuin vol onderhoudsvrije bloemen en planten, en plaats om je eigen groenten te kweken. Zo staan de bloembakken vol verse kruiden. Er is een serre voor de moestuiniers en er zijn  fruitboompjes. Daartussen staan er bankjes die uitnodigen om met elkaar een praatje te slaan.”

Agnetenpark in Peer

“Diezelfde sfeer vind je in het Agnetenpark in Peer – het grootste woonproject van VIVO2 Development tot nu toe. De projectontwikkelaar bouwt in een eerste fase 83 bijna-energieneutrale appartementen verdeeld over 8 woonblokken.. Met daartussen veel groen, wandelpaden en plaatsen om elkaar te ontmoeten. De appartementen worden verwarmd en gekoeld met geothermie. Op de daken liggen zonnepanelen en optioneel kunnen bewoners kiezen voor een batterij. Waterbedrijf De Watergroep zorgt voor maximale waterrecuperatie van het hemel- en afvalwater."

Nieuwe rol voor de projectontwikkelaar

“Door toekomstgericht en menselijk te bouwen, verandert ook onze rol als projectontwikkelaar. Zo organiseren we binnenkort voor de bewoners van De Hessel een workshop rond moestuinieren. 10 jaar geleden was dat ondenkbaar. We blijven nu veel meer betrokken bij onze woonprojecten en bij onze eindgebruikers. Dat vraagt extra inspanningen van ons. Maar we winnen er ook bij: enthousiaste bewoners zijn de beste reclame voor nieuwe woonprojecten.”

 

Technologie als enabler voor welzijn

Proximus ondersteunt jou om de impact op welzijn te vergroten. Hoe? Met ons supersnelle netwerk en onze technologische tools. Slimme woningen monitoren bijvoorbeeld de luchtkwaliteit en temperatuur. Geconnecteerde muziek en verlichting brengen rust in huis. En ouderen kunnen met zorgtechnologie langer thuis blijven wonen.

 

 

Ontdek alle projecten op www.vivo2.be.