My Building Projects: 1 centrale plaats voor al je infrastructuur-aanvragen

Terug naar Vastgoed oplossingen
My Building Projects

“Met My Building Projects zie je voor al je bouwdossiers op elk moment hoe ver het met de Proximusaansluitingen staat. Goed voor meer overzicht en minder mails”, vat Nathalie Mercier de voordelen samen. “Wie de tool heeft getest, wil niet meer terug naar het formulier.”

 

Geen over-en-weermails meer

Nathalie Mercier is, voor bouwpromotoren, bij Proximus een van de regionale aanspreekpunten. Wie een aanvraag voor telecominfrastructuur bij een nieuwbouwproject indient, komt eerst bij haar terecht. Nathalie Mercier: “Het oude systeem met het aanvraag formulier werkte goed, maar had beperkingen. Je moet als projectontwikkelaar aan zoveel denken. Telecomleidingen werden niet altijd op tijd aangevraagd. Bij personeelswissels ging er informatie verloren. En soms was er bij de promotoren twijfel of er glasvezel of koper zou komen. Met andere woorden: voor 1 aansluiting gingen er dikwijls tientallen e-mails over en weer. Met My Building Projects is dat verleden tijd.”

Nathalie Mercier

Track-and-tracesysteem voor je telecominfrastructuur

My Building Projects is een online tool waarmee je de vooraanleg van Proximusinfrastructuur aanvraagt én opvolgt. Kathleen De Wolf leidde, als IT'er bij Proximus met ervaring op het werkterrein, de ontwikkeling van de tool in goede banen. “Vergelijk het met track and trace voor je pakjes. Voor elke aanvraag die je doet, zie je in welke fase de aanvraag zit, wie je contactpersoon is en welke onderaannemer die werken uitvoert. Er staat ook bij welke technologie we aanleggen: koper of fiber, met daarbij de juiste technische fiche voor de voorbereidende werkzaamheden. Allemaal informatie die je niet meer in je mailbox bij elkaar hoeft te puzzelen.”

Kathleen De Wolf

De tool is de track and trace voor je telecomaanvragen.

Alle aanvragen per ontwikkelingsbedrijf

Kathleen De Wolf: “Je vindt er al jouw eigen aanvragen, maar evengoed de dossiers van je collega’s bij hetzelfde bouwbedrijf. Is er iemand ziek of neem je een dossier over van je collega, dan zie je in een oogopslag wat er al of niet geregeld is. Je vindt de aanvragen op naam van de indiener of op het projectnummer.”

Vooringevulde dossiers

Nathalie Mercier: "We maken het de projectontwikkelaars zo gemakkelijk mogelijk. Komt er bij ons via het Omgevingsloket een adviesvraag over een bouwproject binnen? Dan maak ik zelf al een dossier aan op My Building Projects, en stuur ik die link naar de promotor. Zo hoeft die alleen nog maar de details aan te vullen.”

“Nog een voordeel: ook onze salesafdeling  gebruikt deze tool. Dus als er nieuwe bewoners zijn die willen profiteren van het gratis Flex Fiber-abonnement voor 6 maanden, dan laad je die lijst ook in diezelfde My Building Projects-tool op.”

Melding bij wijzigingen

Kathleen De Wolf: “We werken nu nog aan toolverbeteringen. Zo zie je binnenkort direct aan welke projecten er iets veranderd is en krijg je een melding als er actie nodig is. Dan popt er bijvoorbeeld een bericht op met de vraag om na te kijken of de datum waarop het gebouw winddicht zal zijn, nog altijd klopt. Of je krijgt de vraag om de technologiekeuze – koper of fiber – goed te keuren. Voorlopig krijg je die meldingen nog wel via e-mail.”

Nathalie Mercier: “Veel projectpromotoren vonden al de weg naar de tool. Zette je de stap nog niet en heb je een duwtje in de rug nodig? Vraag aan mij of aan een van mijn collega’s een virtuele rondleiding via telefoon of in een call. En vooral: test het uit. Wedden dat je direct mee bent?”

Ontdek het via https://proximusforrealestate.be/my-building-projects/.