K&W Construction pakt uit met het Fiber Certified-label

Terug naar Partners
K&W Construction pakt uit met het Fiber Certified-label

Gebruik jij het Fiber Certified Label al in je marketing? Met dat label laat jij aan je potentiële kopers en huurders weten dat ze in hun nieuwe woning of kantoor profiteren van razendsnel internet. Aannemer en projectontwikkelaar K&W Construction uit Wortegem-Petegem gebruikt het fiberlabel als verkooptroef bij Quartier Heris.

 

Alles is geconnecteerd

Fredrik Karlsson: “In het Henegouwse Zinnik bouwen we aan een ecologische wijk. Met het Fiber Certified Label van Proximus laten we aan potentiële kopers zien dat hun nieuwe huizen klaar zijn voor de digitale toekomst. Het Fiber Certified Label staat prominent op onze projectwebsite. We drukken het label ook op onze publiciteitsborden voor de verkoop van de volgende woningen.”

“Daarmee geven we hun de zekerheid dat ze op elk moment kunnen rekenen op het snelste en stabielste internet. En dat is heel belangrijk. Want de meeste apparaten, zoals huishoudtoestellen, werken via het internet. Denk aan de televisie, warmtepompen en de omvormers van de zonnepanelen. Onze kopers vragen ook een snelle verbinding omdat ze vaker thuiswerken en veel videobellen. Dankzij Proximus bieden we de nieuwe bewoners een gratis installatie én 6 maanden gratis Flex Fiber Pack Internet + Mobiel aan – een topvoordeel.”

Fiber Certified Label

Huizen met een negatief energiepeil

“De eerste bouwfase van Quartier Heris is achter de rug: 52 zero energy-huizen met een houten draagconstructie, een epc-label A++ en een negatief energiepeil. Dat betekent dat de woningen minder energie verbruiken dan ze produceren. Toen de energiecrisis vorig jaar losbarstte, plukten de eigenaars direct de vruchten van hun ecologische woning. Want terwijl voor de meeste mensen de energiefactuur genadeloos de hoogte inging, bleef hun rekening dicht bij nul.”

Sneller bouwen met hout

K&W Construction bouwde ook 3 appartementsgebouwen met in totaal 68 appartementen. Ze starten nu aan een gebouw met nog 53 energiezuinige woningen met zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming. Daar komt in de laatste fase nog een zero energy-appartementsgebouw bij. Net als de huizen krijgt die een houtskelet. Fredrik Karlsson: “Met houtskeletbouw besparen de inwoners op hun energiefactuur. Bouwen met hout heeft een veel kleinere ecologische voetafdruk. En door de uitzonderlijke isolatiekwaliteiten van onze systemen zorgt het hout in elk seizoen voor een aangenaam leefklimaat binnen. Extra troef is dat de bouw ervan veel sneller vooruitgaat: 3 tot 4 maanden sneller dan een klassieke bouw met beton en steen.”

Succesformule voor vastgoed

Fredrik Karlsson: “Quartier Heris is een van de eerste, misschien wel de allereerste, ecologische wijk in Wallonië. Maar waarmee we vooral het verschil maken, is dat we onze huizen in de markt zetten voor dezelfde prijs als een traditionele betonbouw. Pak daar nog eens de aansluiting op glasvezel bij en je hebt een succesformule voor vastgoed.”

Over K&W Construction

K&W Construction is een bouwbedrijf en projectontwikkelaar uit Wortegem-Petegem met iets meer dan 50 medewerkers. Ze realiseren eigen bouwprojecten, van ruwbouw tot sleutel-op-de-deurwoningen. En ze werken in opdracht van andere projectontwikkelaars. Voor hun eigen bouwprojecten bieden ze al jaren de diensten van Proximus aan.

Meer informatie: