Hoogtepunten van het Proximus Inspirational Dinner

Terug naar Technologie van de toekomst

Over partnerschappen, fiber en slimme energiegemeenschappen

Op 26 april 2022 nodigden we onze vastgoedpartners uit op het wijndomein Valke Vleug voor een avond vol culinaire verwennerijen en vastgoedinspiratie. Je leest en ziet de hoogtepunten hier op een rij. Zo hoor je Guillaume Guévar over fiber als bepalende factor bij vastgoedverkoop, de kaap van de 1 miljoen aansluitingen en de aangescherpte ambities van Proximus. Stefan Lodeweyckx van Aug-e heeft het in zijn presentatie over de rol van projectontwikkelaars in de transitie naar duurzame gebouwen, over Nederland dat de gaskraan dichtdraait en over energiegemeenschappen.

Fiber zorgt voor een 'win-win-win'-situatie

In de coronacrisis werd duidelijk hoe belangrijk fiber is”, zo verwelkomde Director Consumer Sales bij Proximus Christophe Schoorman de deelnemers. “We zijn meer dan ooit digitaal met elkaar verbonden. En dan is de kwaliteit van je verbinding belangrijk. We zullen de snelheid van fiber dan ook pushen tot het maximum.

Christophe Schoorman vertelde op Valke Vleug ook hoe fiber voor een ‘win-win-win’-situatie zorgt:

  • Als projectontwikkelaar bied je in primeur het snelste internet aan.
  • Dankzij je partnerschap met Proximus profiteren je klanten van heel wat voordelen, zoals 6 maanden gratis internet en telefonie.
  • En wij houden dankzij jou de vinger aan de pols van de vastgoedwereld, en mogen nieuwe klanten verwelkomen.

Help ons onze partnerschappen nog beter te maken

Peter Proost, Sales Manager bij Proximus, stelde aan de aanwezigen de vraag: Wat kunnen we nog meer doen, voor jullie en voor jullie eindklant? Onze partnerschappen zijn volop in ontwikkeling. We doen al veel, maar er kan nog meer. "Daarom is jullie input en feedback zo belangrijk voor ons."

Fiber: meer dan snelheid

“Fiber is de toekomst.”, zo start Guillaume Guévar, directeur Fiber bij Proximus, zijn toelichting. Fiber haalt nu al downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde. Geen overbodige luxe als alle gezinsleden op hetzelfde moment surfen, werken, gamen, streamen en videobellen. Toch is snelheid niet de enige game changer, volgens Guillaume.

Ontdek in 1 minuut de troeven van fiber:

Betere connectie, hogere vastgoedprijzen

De kwaliteit van de internetverbinding beïnvloedt de prijs van vastgoed. Want comfort is doorslaggevend bij de keuze van een nieuwe woning – in de grootste steden én in meest afgelegen dorpen. Guillaume geeft een inschatting van de meerwaarde van fiber op de prijs van vastgoed.

Hoeveel meer is een woning waard met fiber?

Partners in fiber

Om de uitrol van fiber in België te versnellen, werkt Proximus samen met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië. Is er een verschil tussen de partners? Guillaume legt het uit.

Proximus, Fiberklaar en Unifiber: wat is hun rol?

1 miljoen fiberconnecties

De uitrol van fiber in België is volop bezig. De komende weken wordt de kaap van de 1 miljoen gebouwen met fiberconnectie bereikt. Doel van het project: 70% van de Belgische woningen en bedrijven van fiber voorzien. Toch gaat Proximus nog een stap verder.

Ontdek de nieuwe fiberambitie van Proximus: