Durbuy: stad van plezier en ontspanning, én van het snelste internet

Terug naar Partners
Durbuy: stad van plezier en ontspanning, én van het snelste internet

Hotel Sanglier des Ardennes, restaurants zoals Wagyu en Le grand Verre, vakantiewoningen Les Jardins de Durbuy, avonturenpark Adventure Valley, de kinderkampen van La Petite Merveille, … Het zijn maar een paar van de investeringsprojecten in Durbuy van Alychlo. Binnenkort komen daar ook nieuwbouwappartementen bij. Om de verdere toeristische ontwikkeling van Durbuy mogelijk te maken, ging Alychlo een partnerschap aan met Proximus om Fiber en 5G versneld uit te rollen in de regio.

 

Toeristisch totaalaanbod

“Er is geen plek zoals Durbuy”, vertelt vastgoedmanager bij Alychlo Anthony Piette. “Van die prachtige locatie maken we een nog mooiere droombestemming, om te onthaasten en te genieten.”

Alychlo zette voet aan wal in Durbuy in 2016. La Petite Merveille, het bedrijf van Bart Maerten, bood al lang toeristische activiteiten aan in de streek. Marc Coucke en hij besloten om samen te werken. Intussen bouwde de bedrijvengroep in Durbuy een totaalaanbod uit voor een fantastisch verblijf in de Belgische Ardennen, met horecazaken, winkels, een evenementenbureau, een avonturenpark en noem maar op.

Luxeappartement als tweede verblijf

“Alychlo Real Estate zet die ontwikkelingsdroom nu voort. We kochten projectgronden en ontwikkelen nieuwbouwprojecten met luxeappartementen gericht op de markt van de tweede verblijven. Binnenkort starten we met de bouw van ons eerste project: Les Béguines. Die ligt aan de trappen die de zusters in 18de eeuw uit de rotsen hakten om wandelaars te leiden naar het mooiste uitzicht over de stad, een toplocatie! Les Béguines bestaat uit 3 gebouwen en 25 energieneutrale woningen die met elkaar verbonden zijn met een binnentuin. We werken met materialen die eigen zijn aan de streek – natuursteen en hout – zodat de gebouwen echt opgaan in de omgeving. En we laten zo veel mogelijk van de bestaande beplanting op de site staan.”

Durbuy, koploper in connectiviteit

“Op dit moment is de internetverbinding in de Belgische Ardennen op de meeste plaatsen onstabiel en onzeker. Willen we aan onze kopers luxe en zorgeloosheid aanbieden en onze gebouwen uitrusten met de modernste en slimste domotica? Dan hoort daar ook supersnel en onbeperkt internet bij. Daarom investeren we in de versnelde uitrol van glasvezel in de regio. Omdat we aan onze klanten de hoogste kwaliteit willen bieden, kozen we voor een partnerschap met Proximus. Ze zorgen voor de aanleg van Fiber en activeren 5G als mobiele netwerk. Die connectiviteit is niet alleen een must voor onze woonprojecten, maar is ook noodzakelijk om Durbuy als toeristische locatie verder te ontwikkelen. Lokale handelaars winnen erbij, want digitaal betalen wordt mogelijk. Fiber maakt bijvoorbeeld augmented of virtual reality mogelijk bij toeristische activiteiten. Bezoekers en bewoners profiteren van razendsnel internet. En last but not least: ook voor de algemene veiligheid zijn die investeringen belangrijk. Daarmee wordt Durbuy koploper wat betreft connectiviteit in Wallonië.”