Cohousing voor jonge zestigers: welzijnsappartementen in Grimbergen

Terug naar Partners

In Grimbergen had je al ‘Hotel ABBEY’ en ‘Restaurant ABBEY’. Binnenkort komt daar Residentie ABBEY bij. Projectontwikkelaar Aura Residential bouwt in het gemeentecentrum 49 luxueuze welzijnsappartementen mét hotelservice.

 

Compacter wonen als je ouder wordt

Zaakvoerder Bruno Berghmans: “Voor veel jonge zestigers is hun huis met tuin te groot sinds de kinderen de deur uit zijn. Ze willen graag weer wat compacter wonen, en toekomstgericht met het oog op het leven als ze zeventigers of tachtigers zijn. Maar ze willen vooral niet inboeten op luxe en leefkwaliteit. Wel, voor die doelgroep bouwen we de welzijnsappartementen.”

Cohousing voor jonge zestigers

Alle woningen in Residentie ABBEY zijn erkend als assistentiewoning door het Departement Zorg. Toch is er een groot verschil met de klassieke flats. Bruno Berghmans: “Bij projectbezoeken zag ik soms assistentiewoningen van 30 of 40 vierkante meter. Voor ABBEY kozen we bewust voor meer privéruimte. Het zijn eigenlijk klassieke appartementen met de faciliteiten van een zorgwoning, de luxe van een hotelkamer en de sfeer van een cohousing.”

Je kiest uit appartementen van 55 tot 125 vierkante meter met nog eens een terras van 15 tot 50 vierkante meter. In de gemeenschappelijke delen is er een fitnesszaal, wellnessruimte en bar. En er is een keuken waar bewoners samen kunnen koken.

Gilen Real Estate

Hotelservice

Dé troef van Residentie ABBEY is het viersterrenhotel dat op dezelfde site ligt. Bewoners bestellen er eten en kunnen er terecht voor kleine klusjes, bijvoorbeeld om een knoop aan een hemd te naaien of om last minute een hemd te laten strijken. Voor andere vragen, snelt de woonassistent de bewoners te hulp.

6 maanden gratis Proximus-abonnement

Bruno Berghmans: “Proximus rolde hier recent het fibernetwerk uit en zorgt voor de aansluiting van alle woningen op het snelle internet. Dankzij ons partnerschap kunnen we onze bewoners ook 6 maanden gratis flex fiber aanbieden.”

Over Aura Residential

Projectontwikkelaar Aura Residential bouwt al 10 jaar appartementsgebouwen en bedrijfspanden, goed voor 75 nieuwe units per jaar. Hun grootste sterktes volgens Bruno: “Onze kennis over duurzame technieken en het directe contact met al onze aannemers. We werken zo veel mogelijk met vakmannen uit de buurt, mensen die kwaliteit afleveren en de timings respecteren. Die goede samenwerking zien onze klanten terug in het eindresultaat.”

Meer lezen: www.residentieabbey.be