Assistentiewoningen met de luxe van een vakantieresort

Terug naar Partners

Zicht op de zee en het strand, een fitnessruimte met wellness en een grote lobby met gezellige zithoekjes. Het lijkt wel een vakantieresort. Voor de bewoners van Residentie Duinenzee in De Panne is het dagelijkse kost. Lynn Pelgroms van Skyline Europe: “Je krijgt hier de luxefaciliteiten van een hotel en de ondersteuning van een assistentiewoning. Zo kunnen ouderen heel lang zelfstandig blijven wonen.”

 

Wonen op het strand

Op een toplocatie in De Panne, vlak bij natuurreservaat De Westhoek, bouwde Skyline Europe in samenwerking met Vulpia aan het prachtige project Residentie Duinenzee. Dat is een woonzorgcentrum met 60 kamers en een wooncomplex met 99 erkende assistentiewoningen. Met de ruime terrassen, veel licht en het zicht op de Belgische kustlijn is het vakantiegevoel er nooit ver weg.

Lynn Pelgroms: “Duinenzee is een luxeresort aan het strand met een sauna, kapsalon, fitnesszaal en jacuzzi. Gezellig samenzijn kan in de brasserie. Er worden activiteiten georganiseerd en er is een shuttlebus die je bijvoorbeeld naar de wekelijkse markt brengt. Residentie Duinenzee ademt echt vakantie, tussen de zee en de natuur. Als eigenaar kun je ervoor kiezen om deeltijds gebruik te maken van je assistentiewoning. Even op vakantie maar misschien, op termijn, wel voor altijd. Het kan zomaar.”

Residentie Duinenzee ademt vakantie, tussen de zee en de natuur.

Erkende assistentiewoningen

Esa van den Heuvel: “Het mooie is dat de appartementen zijn gebouwd om er zo lang mogelijk te blijven wonen. Zo hebben de woningen brede deuren, een ergonomische keuken en badkamer en geen drempels of trappen. Er is 24/7 permanentie. En je kunt extra hulp inschakelen als dat nodig is, van een thuisverpleger of kinesist.”

Lynn Pelgroms: “Het noodoproepsysteem is gekoppeld aan een zorgcentrale die de bewoners en hun medische dossier kent. Dus wanneer je belt, spreekt het zorgpersoneel je direct aan met je naam. Met de medische achtergrond schatten ze de ernst van de situatie in en roepen ze direct de gepaste hulp in.”

Esa van den Heuvel: “Wordt de zorgnood te groot? Dan is er de mogelijkheid om naar het woonzorgcentrum in hetzelfde gebouw te verhuizen. Als bewoner heb je dan geen last van lange wachtlijsten. Die optie stelt veel eigenaars gerust.”

Belang van connectiviteit

Dienstverlener Vulpia maakt voor alle telecom gebruik van de diensten van Proximus. Lynn Pelgroms: “Connectiviteit is enorm belangrijk in de gebouwen. Zoals in een hotel wordt er bijvoorbeeld gewerkt met een badgesysteem voor de toegangscontrole en doven de lichten automatisch als je je appartement verlaat. Zo gaan de bewoners slim om met hun energie. Zeker voor het noodoproepsysteem is die connectiviteit cruciaal. Verder werd door ons de basis gelegd voor een systeem van hoteltelevisie. Wanneer de bewoners afstemmen op een bepaald kanaal, zouden ze in de toekomst kunnen zien welke uitstappen en activiteiten er zijn gepland en vragen ze bijvoorbeeld het menu van de brasserie op.”

Connectiviteit is cruciaal voor het noodoproepsysteem.

Futureproof en betaalbaar bouwen

Met Residentie Duinenzee geeft Skyline Europe een nieuwe invulling aan assistentiewoningen: luxueus, hypermodern en mét het nodige zorgcomfort. Esa van den Heuvel: “Dat is typisch Skyline Europe voor mij. We zetten niet gewoon een gebouw, en klaar. We blijven er actief zolang dat nodig is. En we verkopen de handelsruimtes in onze projecten niet aan om het even welk bedrijf, maar zorgen voor een gerichte invulling, passend bij de wijk.”

Lynn Pelgroms: “De grote uitdaging in de toekomst is om wonen betaalbaar te houden. Het traject naar een vergunning voor nieuwe woonprojecten wordt alsmaar complexer. Er zijn projecten waar het meer dan 10 jaar duurde voor we de eerste spade in de grond konden steken. Samen met de alsmaar strengere duurzaamheidseisen duwen die vergunningsprocessen de vastgoedprijzen de hoogte in. Daar zetten we als ontwikkelaar graag onze tanden in om met doordachte architectuur en slimme duurzaamheidsoplossingen die woningen toch betaalbaar te houden.”

Meer lezen: www.duinenzee-depanne.be

Gilen Real Estate
Gilen Real Estate
Gilen Real Estate
Gilen Real Estate